ΕΚΔΡΟΜΗ 6 ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ
6 ΗΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ-ΣΩΖΟΠΟΛΗ-ΒΑΡΝΑ-ΚΩΣΤΑΝΤΖΑ –ΣΟΦΙΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 1/11 εως 6/11/2017


1η ΜΕΡΑ: ΑΙΤΩΛΙΚΟ – ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ
    Συγκέντρωση και αναχώρηση από Μεσολόγγι, Αιτωλικό (έναντι ΚΤΕΛ) και Αγρίνιο (από το γραφείο)  για Βουλγαρία. Η διαδρομή μας δια μέσω Εγνατίας οδού, με ανάλογες στάσεις για καφέ και γεύμα, μας οδηγεί στο συνοριακό σταθμό Ορμένιο. Διέλευση συνόρων και δια μέσω Σβιλενγκραντ, Τοπολοβγκραντ, Υαμπόλη, περνώντας από τις πανέμορφες πλαγιές της Στράντας για να φθάσουμε στη Μαύρη Θάλασσα και να καταλήξουμε στη Γενέτειρα του ποιητή μας Κώστα Βαρνάλη, τον Πύργο (Μπουργκάς). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
2η ΜΕΡΑ: ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ – ΣΩΖΟΠΟΛΗ - ΑΓΧΙΑΛΟΣ – ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ - ΒΑΡΝΑ
    Πρωινό και πρώτος μας σταθμός η Σωζόπολη. Σωζόπολη η πόλη της Σωτηρίας. Θαύματα στην Σωζόπολη! Ο Θέος αγαπάει την Σωζόπολη! γιατί ένα μέρος από τα λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου βρέθηκε στην εκκλησία του Αγίου Γεώργιου, μικρό Θραύσμα από το Τίμιο Σταυρό και λείψανα από τον Άγιο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο. Λείψανα από το Πρόδρομο που επιβεβαίωσε τον ερχομό του Χριστού μας, ένας μέρος από τον Σταυρό στον οποίον πέθανε για όλους μας και κόκκαλο από τον πρώτο Του μαθητή. Τέτοια τριάδα από λείψανα, τα οποία είναι είναι ιερά για όλον το Χριστιανικό κόσμο, δεν έχουν βρεθεί πουθενά στον κόσμο. Επόμενος σταθμός μας η Αγχίαλος όπου θα επισκεφθούμε τη Μονή του Αγίου Γεωργίου με τις εξαιρετικά σπάνιες εικόνες. Θα συνεχίσουμε για την Μεσημβρία. Η πόλη Μουσείο, τοποθετημένη σε μια μικρή χερσόνησο. Γνωστή ως το «Μαργαριτάρι της Μαύρης Θάλασσας» ή αλλιώς η «πόλη με τις 40 εκκλησίες» κτισμένες μεταξύ του 11ου  και 14ου  αιώνα. Επίσκεψη στις εκκλησιές του Αγ. Στεφάνου, Αγ. Σοφίας και Αγ. Ιωάννη Βαπτιστή. Συνεχίζουμε για την Βάρνα. Το πρώτο λιμάνι της Βουλγαρίας, γνωστή και ως η «καλοκαιρινή πρωτεύουσα» πλούσια παλιά βιομηχανική και εμπορική πόλη όπως και μεγάλη λουτρόπολη. Η Βάρνα είναι σε μια τοποθεσία παρόμοια με το Μπουργκάς, στο μέσο ενός γραφικού όρμου, βρίσκεται χωμένη στο κοίλωμα της παραλίας, που χωρίζεται το ακρωτήριο «Εμινε» και το ακρωτήριο «Καλιακρα» και απλώνεται στους πρόποδες του Φραγκεσκο Πλατο. Τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο, Δείπνο, Διανυκτέρευση.  

3η ΜΕΡΑ: ΒΑΡΝΑ – ΜΟΝΗ ΑΛΑΤΖΑ
    Πρωινό και ακολουθεί περιήγηση στην Βάρνα. Στο δυτικό μέρος σε 20 χλμ απόσταση βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά μέρη της Βουλγαρίας η «Χρυσή Άμμος» (Ζλατινι Πιασατσι). Η Βάρνα είναι μια πολύ παλιά πόλη, χτισμένη στην τοποθεσία της αρχαίας Οδησσού που είχε ιδρυθεί τον 6ο αιώνα Π.Χ. από μια αποικία των Μιλησίων. Στην Βάρνα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφθούμε τις Ρωμαϊκές Θερμες, το Δελφιναριουμ, το Μουσείο Ιστορίας, το Ακουαριουμ και το Καθεδρικό Ναό. Φυσικά δεν θα παραλείψουμε  επίσκεψη στη Μονή Αλατζά, η οποία είναι χτισμένη μέσα σε βράχο και ακόμη και σήμερα αποτελεί τόπο επίσκεψης χιλιάδων προσκυνητών και θαυμαστών της ιστορίας και του μυστικισμού.  Δείπνο, Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΒΑΡΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΣΑ - ΒΑΡΝΑ
Πρωινό και ξεκινάμε για την Κωνστάντσα στη Ρουμανία. Περνάμε από την Χρυσή Άμμο και την πόλης Μπαλτσικ, Ντουραν Κουλακ και φθάνουμε στην Κωνστάντσα, μια γραφική παραθαλάσσια πόλη στη Μαύρη Θάλασσα. Επιστροφή στην Βάρνα. Δείπνο, διανυκτέρευση. 

5η ΜΕΡΑ: ΒΑΡΝΑ – ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ – ΣΟΦΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη Βελικο Τάρνοβο, την μεσαιωνική πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, τοποθετημένη αμφιθεατρικά πάνω από την ποταμό Γιάτρα. Επίσκεψη του οχυρού Τσάρεβιτς, της αρχαίας πόλης. Αν μας το επιτρέψει ο χρόνος θα επισκεφτούμε το NEW WAXS MUSEUM στην Βουλγαρία /κέρινα ομοιώματα/. Συνεχίζουμε για την Σόφια, την Πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Δείπνο, διανυκτέρευση.


6η ΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ - ΑΙΤΩΛΙΚΟ
Πρωινό  επίσκεψη  ξενάγηση στην  πρωτεύουσα  της  Βουλγαρίας, για να γνωρίσουμε τον Καθεδρικό ναό  ALEXANDER NEVSKI, την Βυζαντινή εκκλησία  της ΑΓΙΑΣ  ΣΟΦΙΑΣ, το ναό του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, το Κοινοβούλιο, την Όπερα, το Αρχαιολογικό Μουσείο. Χρόνος  ελεύθερος  για  περιπάτους  και  γεύμα  προαιρετικά . Στην συνέχεια αναχωρούμε για το συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο εγγραφών θα συνεχίσουμε για το Αιτωλικό, με ενδιάμεσες στάσεις για γεύμα και καφέ, έχοντας πάρει τις καλύτερες αναμνήσεις και εντυπώσεις μαζί μας από την εκδρομή.


ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ 295
ΤΙΜΗ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ 345

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
  • Μεταφορές, περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν   
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία   4* και 3* με πρωινό
  • 4 δείπνα ή γεύματα
  • Αρχηγός – σύνοδος γραφείου
  • Τοπικοί ξεναγοί
  • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
  • Ότι δεν αναγράφεται ρητά στο πρόγραμμα και ως προαιρετικό
  • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι  αναφέρεται ως προαιρετικό.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :
1.   ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ  ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ  ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ
  1. Η επικύρωση των θέσεων θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι της 15/10 με προκαταβολή 100 .
  2. Εάν η εκδρομή δεν πραγματοποιηθεί η προκαταβολή επιστρέφετε από το τουριστικό γραφείο.
  3. Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος εφόσον το κρίνει σκόπιμο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων. 

Σας ευχόμαστε καλή διαμονή, καλό ταξίδι και αξέχαστες εμπειρίες!!!